Úgy tűnik, hogy egyik pillanatban azt vallja magának a böbbség hogy csak az a fontos, kinek mit jelent a saját tetkója és megvédi a viselőjét a kritikusokkal szemben, a másik pillanatban viszont kirekeszt magából olyanokat, akik ezért vagy azért mégsem tartoznak közéjük (pl. "nem igazi tetkós a nonfis"), megsértve ezzel azokat, akik meg szeretik azt és tényleg komolyan gondolják az első verziót...

Az alábbi kép kapcsán vetődött fel a kérdés, hogy a "nonfis nem igazi tetkós".

Mi szeretnénk látni legalább egy olyan csoportban az összetartást, amiben nincs valódi ok senki kizárására. Ennek ellenére épp ezért nyitottuk ezt a témát, hogy szabadon ütköztessük a véleményeket.

Természetesen fontos, hogy a méltó emberei kommunikáció szabályait betartva várjuk a hozzászólásokat. :)

Szóval, neked mi a véleményed?

Megtekintések: 2069

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Akinek nem csak a testén hanem a lelkében is megjelenik a vágy, hogy viselni, jelképezni valamit, egy életre.

És persze ne legyen szó divatról, mutogatásról...megbánásról...

Egyébként mindegy, hogy nonfi, akkor is mutatós, gyönyörű munka :)

Nonfiguratív tetoválás elég tág fogalom, és azt hiszem vannak olyanok, akik tényleg csak azért varratnak magukra "valamit", mert nincs egy olyan téma, ami annyira vonzaná őket, hogy azt egy életre felvállalják. Havernak van, lesz nekem is. Valakit egyszerűen csak maga a tetoválás vonz, aki kipróbálni vágyás. De akármit is tetováltat magára az ember, azt többnyire egy életre vállalja, egy döntést mindenki meghoz, nem egy új telefont veszünk ilyenkor, átgondoljuk mit csinálunk; és el kell fogadnunk azt, hogy a másik mit vállal fel, akkor is, ha számunkra nem jelent semmit az az alkotás, a viselője számára lehet jelentése. Még ha csak annyi is, hogy akart egy egyszerű tetoválást. Szerintem.

Ahogy István is írta tág fogalom szerintem is a nonfi mert pl. a kép ami megjelenik a témánál azért ábrázol valamit nem csak "krix-krax vonalak". Szerintem ez egy olyan formája a tetoválásnak amit azok választanak többnyire(!), akik a tetoválást akarják kipróbálni de nincs igazán semmi olyan amit kifejeznének vele, tehát csak ékesíti a testüket és nem hordoz mondandót magában. Viszont ezért nem lehet azt mondani, hogy nem viselnek "valódi" tetoválást szerintem. Csak szimplán más indítatásból viselik, mint a jelentést fontosnak tartó tetováltak (akárcsak jómagam) :) Annyival tartom kevesebbnek (ez most nem a legjobb szó rá mert nem kevesebbek ők sem, de hirtelen nem találok mást) hogy ha valaki megkérdi "mi az a tetkó rajtad?" akkor nem tudnak elmondani egy történetet róla, tehát valóban lehet a tetoválás egy semmit mondó formája ez.

Nekem az, hogy nem lesznek itt nagy ütközések. Ki miért és mit tetováltat magára. Szerintem 99%-ban egyedi tetoválások készülnek, mivel két ugyanolyan is kicsit más, vagy kicsit máshova kerül. Van itt barlangrajzok topic, ahol megmosolyogjuk mások tetoválásait. De egy szó sem esik arról, hogy ki mikor és miért csináltatta ama barlangrajzot magára. Én például nem firkáltatnék semmit magamra, ha nem a barátaim munkája lenne. Mégsem fogom soha azt mondani, hogy amit valakinek egy idegen varrt az nem "igazi". Ahogy mintára sem. Mert bizony amikor a bőrünk alá festéket juttatnak tűvel, és az legyen nonfi (a képen én tribal-t látok), pillangó, dinoszaurusz, bankjegy, kártyalap, dobókocka, vasmacska vagy épp "szeretlek anyu", az már tetoválás, és olyannyira igazi, hogy valszeg egy életen keresztül ott lesz. Jó vagy sem? Az viseli akin van, ő kel vele minden reggel és ő fekszik le vele. Én egy dolgot dönthetek el: nekem tetszik, vagy nem tetszik. Visszatérve a képre, hogy igazi tetkó e az ilyen. Hát szerintem "igazibb" nem létezik, aki szerint mégis az olvasgasson egy kis Tattoo eredetet. De bele lehetne menni a "hogyan készül" témába is, mert 1700 környékén még nemigen voltak ilyen varró gépek, akkor sem ha Singer már tevékenykedett. És végül, szeretném még elmondani, hogy az előttem szólókkal is nagyon egyet tudok érteni. Szerintem ;)

az igazi tetkós az aki büszkén viseli az általa választott motívumot a testén, és nem érdekli mások véleménye, mert az ő szára jelent élvezetet/szépséget az adott felvarrt tetoválás...

az igazi tetkós bevallja, ha nem tud teli hátas tetoválást csinálni és nem kísérletezik rajtam úgy, hogy utána Keméndy György javítja majd ki és még a pénzt se hajlandó visszaadni!

A blog ahol lehet majd olvasni a változásról aug végétől! :)

http://howtochangeatattoo.blogspot.hu/

elkezdődött a javítása az elrontottnak! :) nézzétek a blogot! :D

Sajátos véleményem van a tetkoról, én 27 éve viselem a jobb vállamon. Abban az időben a nők csak akkor viselték, ha tényleg elhivatottak voltak, rengeteg ellenérzést és lenézést vont maga után.Az enyém konfucius az erő jele.Ma 80% inkább divat és mutogatás, pedig egész más a jelentősége.

Sziasztok

Szerintem ez a tetoválás csodaszép és biztos jelent valamit a viselőjének nem nekünk kell tetszenie hanem neki és ha ez fekete nonfi akkor az ezért miért kell egymásnak esni nem igazán értem A saját tetoválásaim nekem jelentenek sokat más lehet nem varratná fel magára de nem is örülnék ha megtenné mert ez az enyém ettől lesz egyedi.

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS

Fórum

Szerintetek milyen az igazi tetkós? 9 Válasz 

Úgy tűnik, hogy egyik pillanatban azt vallja magának a…Folytatás

admin kezdeményezte Nem kategorizált helyen. Utolsó válasz Gondy Krisztina Márc 29 által.

tv,mozi,film, telefon,fotó, fénykép,fotózás,telenor, tmobil,vodafone,zene,axn, digital,apple,iphone, ipad,220volt,laptop, digit,upc,nikon,canon,sony,